Mole oaxaqueño
Hello everybody, I hope you are having an incredible day today. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Mole oaxaqueño. It is one of my favorites. This time, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Mole oaxaqueño is one of the most favored of recent trending meals on earth. It is appreciated by millions every day. It is easy, it's quick, it tastes yummy. Mole oaxaqueño is something that I've loved my entire life. They are nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Mole oaxaqueño, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Mole oaxaqueño delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Mole oaxaqueño is 50 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Mole oaxaqueño estimated approx 6 días.
To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Mole oaxaqueño using 21 ingredients and 21 steps. Here is how you cook it.
Según una de estas versiones, una monja del Convento de Santa Rosa, en Puebla, dio con el sabor del mole poblano tras moler en un metate diferentes chiles y otros ingredientes. ... De esta forma, el mole negro surgió en Oaxaca como resultado de un inagotable proceso de mestizaje.
#tradicional #Oaxaca #altardemuertos
Ingredients and spices that need to be Get to make Mole oaxaqueño:
- 750 gr chile ancho mulato negro
- 250 gr chile ancho mulato rojo
- 250 gr chile pasilla mexicano
- 250 gr chihuatle
- 250 gr cacahuate
- 250 gr nuez
- 250 gr almendra
- 250 gr ajonjolí
- 250 gr pasas
- 10 bolitas pimienta negra
- 10 piezas clavos
- 12 gr orégano
- 1 cabeza ajo
- 1 cebolla
- 10 gr canela
- 3 piezas grandes de plátano macho
- 1 kg chocolate
- 250 gr azúcar
- 3 kg tomate
- 1 kg manteca
- al gusto Sal
Instructions to make to make Mole oaxaqueño
- Primero conseguiremos todos nuestros chiles
- Después conseguiremos lo que se llaman sabores o condimentos
- Condimentos
- Después podrás en un traste todos los chiles y con un trapito húmedo limpiar todos
- Después de haberlos limpiado abrirás los chiles y desvenarlos
- Después de haber echo eso cortaremos en tiras y después en cubitos los chiles al momento de concluir esto los pondremos al sol por durante tres días para que se seque muy bien y depues los llegues a tostar mejor y así se tueste uniformemente
- Después pasado los tes días los tostaras en el horno por 8 minutos a 150° recuerda que no bebés dejar que estén mucho tiempo en el fuego porque llegarían a saber amargo al momento de hacer la pasta
- En este paso freiremos los sabores o mejor conocido como condimentos
- Freímos uno por uno
- Moleremos los chiles debemos moler a seco sin nada de agua al momento de concluir esto debe estar muy fino casi como si fuera polvo
- Después vamos a moler los condimentos muy fino debe quedar la pasta
- En este paso lavamos los tomates y los cortaremos a la mitad.
- Después en una cacerola pondré solamente manteca (125 gr) y meteremos los tomates
- Terminado de freír bien el tomate licuar y colar el tomate
- Verter dos litros de agua tibia y revolver
- Poner carbón y tú cazuela y verter medio kilo de manteca
- Verter nuestros chiles ya con agua tibia en la cacerola y revolver durante una hora sin parar
- Se le agrega los sabores y el tomate y se revuelve durante 3 horas
- Pondremos el poco que vayamos a ocupar y vertemos caldito de pollo vertemos lo que uno quiera o vea que tan espeso sea
- Al momento de emplatar ponemos nuestras pieza de pollo ya previamente preparado y lo bañamos con nuestro mole
- Y como último degustamos
As your experience as well as confidence grows, you will certainly locate that you have extra natural control over your diet plan and also adapt your diet regimen to your individual preferences in time. Whether you want to offer a dish that makes use of less or even more ingredients or is a bit basically hot, you can make basic modifications to accomplish this goal. In other words, start making your recipes on schedule. When it comes to standard food preparation skills for novices you do not need to discover them however just if you master some straightforward cooking techniques.
This isn't a complete overview to fast and also simple lunch dishes yet its good something to chew on. Ideally this will certainly obtain your imaginative juices streaming so you can prepare delicious dishes for your family without doing way too many square meals on your trip.
So that's going to wrap this up for this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Homemade Mole oaxaqueño. Thank you very much for reading. I am sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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