Camarones con Salsa bechamel a la Alexito

Camarones con Salsa bechamel a la Alexito

Hey everyone, hope you are having an amazing day today. Today, we're going to make a special dish, Camarones con Salsa bechamel a la Alexito. One of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.

Camarones con Salsa bechamel a la Alexito is one of the most popular of current trending foods in the world. It is easy, it is fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. They are nice and they look fantastic. Camarones con Salsa bechamel a la Alexito is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Camarones con Salsa bechamel a la Alexito, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Camarones con Salsa bechamel a la Alexito delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Camarones con Salsa bechamel a la Alexito is 1 ración. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Camarones con Salsa bechamel a la Alexito estimated approx 25-40 minutos.

To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Camarones con Salsa bechamel a la Alexito using 15 ingredients and 11 steps. Here is how you can achieve that.

Receta para la clase de Bases Culinarias, elaboración del platillo Camarones con Salsa bechamel para la carrera de Gastronomía. #bechamel

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Camarones con Salsa bechamel a la Alexito:

  1. Para la salsa bechamel
  2. 20 g Mantequilla
  3. 20 g Harina
  4. 1/4 Cebolla
  5. 1 hojita Laurel
  6. 2 piezas Clavo
  7. 300 ml Leche
  8. C/N Sal
  9. C/N Pimienta negra
  10. 1 pizca Nuez moscada
  11. Proteína
  12. 150 g Camarones
  13. C/N Pimienta negra
  14. C/N Sal
  15. C/N Aceite vegetal

Steps to make to make Camarones con Salsa bechamel a la Alexito

  1. Para comenzar con nuestra preparación, vertiremos la leche en una sartén, enseguida incorporamos nuestro onion piqué (cebolla partida a la mitad con el clavo de olor y la hoja de laurel ensartadas).
  2. Enseguida vamos a incorporar nuestra nuez moscada y la pimienta negra recién molida, al igual que la sal. Dejamos calentar un poco sin dejar hervir, pasado unos minutos retiramos del fuego. Debemos sacar el onion piqué para ocupar después la preparación.
  3. A continuación, vamos a preparar nuestro Roux (cantidades iguales de mantequilla y harina). En una sartén vamor a agregar nuestra mantequilla, dejamos que se derrita un poco y enseguida agregaremos nuestra harina. Debemos incorporar de manera uniforme hasta que huela a galletita, ahí sabremos que está lista.
  4. Como paso siguiente, vertiremos nuestra preparación de la leche en la sartén con el Roux. Con un batidor de globo debemos de batir la preparación hasta integrar la mezcla y que desaparezcan los grumos. Dejamos en el fuego hasta que reduzca y espese un poco, que rompa en hervor y estará lista nuestra bechamel. Retiramos del fuego.

    NOTA: De ser necesario, agregar un poco de harina para espesar.
  5. Para la proteína (camarones):
  6. Para comenzar con nuestra proteína, debemos de pelar y lavar nuestros camarones (en caso de que no los compremos ya limpios).
  7. Enseguida, los vamos a colocar en un bowl y les añadiremos el aceite vegetal y sazonamos con la sal y la pimienta negra molida.
  8. En una sartén caliente, vertiremos nuestros camarones los dejamos cocer hasta que tengan un color rojito. Una vez terminado su cocción retiramos del fuego.
  9. Para finalizar, vamos a colocar nuestros camarones en un plato extendido y vertiremos nuestra salsa bechamel por encima de los camarones (podemos usar un colador para hacer más finita la salsa).

    NOTA: Podemos acompañar nuestros camarones con alguna pasta y hojitas de perejil, incluso algún queso por encima.
  10. ¡Listo! Nuestro plato ha quedado listo, a disfrutarlo.

As your experience and confidence expands, you will locate that you have a lot more natural control over your diet and also adjust your diet regimen to your personal tastes gradually. Whether you wish to offer a dish that uses fewer or more components or is a bit more or less zesty, you can make simple changes to accomplish this goal. In other words, begin making your recipes on time. When it comes to standard cooking abilities for beginners you don't require to learn them yet only if you grasp some simple food preparation methods.

This isn't a total guide to quick as well as very easy lunch recipes however its good something to chew on. With any luck this will get your imaginative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing way too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Homemade Camarones con Salsa bechamel a la Alexito. Thank you very much for your time. I'm confident that you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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