Carne en su jugo, Jalisco
Hey everyone, it is me, Dave, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Carne en su jugo, Jalisco. It is one of my favorites. This time, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.
Carne en su jugo, Jalisco is one of the most popular of current trending foods on earth. It is appreciated by millions every day. It is easy, it's quick, it tastes yummy. Carne en su jugo, Jalisco is something that I've loved my whole life. They're nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Carne en su jugo, Jalisco, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Carne en su jugo, Jalisco delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Carne en su jugo, Jalisco using 9 ingredients and 9 steps. Here is how you cook that.
Se dice que fue creada por la familia Torre, en Piedra Amarilla, municipio de Acatic en el estado de Jalisco.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Carne en su jugo, Jalisco:
- 4 bisteces de res
- 200 g tocino
- 8 cebollitas cambray
- 4-6 tomates verdes
- 1 diente ajo pelado
- 2 chiles verdes serranos (uno picado para el acompañamiento, otro para la salsa, si prefieres que no pique tanto retira las semillas del chile)
- 2 Tazas frijoles de la olla y su caldo
- al gusto cilantro
- 2 cubos caldo de res
Instructions to make to make Carne en su jugo, Jalisco
- Corta la carne y el tocino en tiras pequeñas.
Añade un poquito de sal y pimienta a la carne. - Lava muy bien las verduras, desinfecta el cilantro.
- Pon a hervir medio litro de agua, cuando comience a hervir agrega los tomates y el chile, apaga el fuego cuando el tomate cambie de color. Déjalo enfriar antes de licuar para que la salsa no se amargue.
- Cuando se haya enfriado, licúa los tomates, el chile, el cilantro, la cebolla y el diente de ajo, y los dos cubos de caldo de res, para licuar puedes utilizar el agua de la cocción, agua natural o caldo.(si el caldo ya tiene sal no añadas los cubos de consomé).
- En una olla caliente, fríe el tocino hasta que quede muy dorado.
Retira el tocino y reserva.
Si el tocino soltó mucha grasa retira el exceso. - En la misma olla donde freíste el tocino, añade las cebollitas cambray y fríelas ligeramente. Retira las cebollitas y reserva.
- En este mismo sartén fríe la carne solo para sellarla.
No tiene que cocerse por completo solo debe quedar ligeramente dorada. - Cuando esté dorada, añade la salsa que licuaste.
Tapa la olla y deja cocer por unos 15 minutos.
Una vez cocida la carne añade las cebollitas y el tocino que reservaste. Deja cocinar por unos minutos más.
Guarda un poco de tocino para añadir al plato final. - Para servir coloca en un plato una cucharada de frijoles de la olla, y la carne con salsa.
Se sirve acompañado de cebolla, cilantro y chile picado, también puedes añadir rabanitos, unas gotas de limón y un poco del tocino doradito que guardaste.
Acompaña con tortillas o tostadas.
Deli!!!!
As your experience and also self-confidence grows, you will certainly locate that you have extra all-natural control over your diet and adapt your diet to your personal preferences with time. Whether you intend to serve a recipe that utilizes fewer or even more components or is a bit more or less spicy, you can make basic changes to accomplish this goal. In other words, start making your recipes promptly. As for fundamental cooking skills for beginners you do not need to learn them however only if you grasp some straightforward cooking strategies.
This isn't a complete overview to quick and also easy lunch dishes but its excellent something to chew on. Ideally this will certainly get your innovative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing too many square meals on your trip.
So that's going to wrap this up for this special food Recipe of Quick Carne en su jugo, Jalisco. Thank you very much for your time. I am confident you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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