Barbacoa de borrego estilo Hidalgo en la olla Ninja Foodi

Barbacoa de borrego estilo Hidalgo en la olla Ninja Foodi

Hello everybody, it's Drew, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Barbacoa de borrego estilo Hidalgo en la olla Ninja Foodi. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Barbacoa de borrego estilo Hidalgo en la olla Ninja Foodi is one of the most favored of recent trending meals in the world. It's easy, it is quick, it tastes delicious. It's enjoyed by millions every day. They're nice and they look wonderful. Barbacoa de borrego estilo Hidalgo en la olla Ninja Foodi is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Barbacoa de borrego estilo Hidalgo en la olla Ninja Foodi, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Barbacoa de borrego estilo Hidalgo en la olla Ninja Foodi delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Barbacoa de borrego estilo Hidalgo en la olla Ninja Foodi is 6 a 10 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Barbacoa de borrego estilo Hidalgo en la olla Ninja Foodi estimated approx 90 minutos.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Barbacoa de borrego estilo Hidalgo en la olla Ninja Foodi using 23 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve that.

Les compartimos esta especial receta para preparar Barbacoa de Borrego estilo Hidalgo en la Olla Ninja Foodi en sólo hora y media.

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Ingredients and spices that need to be Take to make Barbacoa de borrego estilo Hidalgo en la olla Ninja Foodi:

  1. Barbacoa
  2. 2 kg carne de borrego o carnero (costilla, pierna y espinazo)
  3. 2 pza pencas de maguey (opcional)
  4. 300 g garbanzos precocidos
  5. 1 manojo yerbas de olor
  6. 1/4 taza arroz
  7. 1 pza chile guajillo
  8. 2 pzas chiles moritas
  9. al gusto sal del Himalaya
  10. 1 pza cebolla
  11. 10 pzas hojas de aguacate
  12. 4 dientes ajo
  13. 3 pzas pimientas gordas
  14. 1 pza clavo de olor
  15. 1/2 cda comino
  16. 1 Lt agua
  17. Salsa Picante
  18. 2 pzas jitomate o tomate rojo
  19. 1/4 pza cebolla
  20. 2 dientes ajo
  21. 1 cda sal del Himalaya
  22. 2 pzas chile morita
  23. 1 pza chile pasilla

Instructions to make to make Barbacoa de borrego estilo Hidalgo en la olla Ninja Foodi

  1. Preparar las pencas

    - Ablandamos las pencas de maguey colocándolas directamente al fuego para hacerlas flexibles y en la parte inferior (la más gruesa) cubrimos con papel metálico para evitar que la savia escurra en el consomé que prepararemos.
  2. Preparar la sala

    - Con medio litro del agua que vamos a utilizar ponemos a hervir los chiles, el ajo, la cebolla, la pimienta, el clavo y el comino.

    - Cuando suelte el hervor molemos en la licuadora y pasamos por un colador.
  3. Preparar el consomé

    - Dentro de la olla Ninja colocamos las pencas de maguey con la base metálica hacia abajo, una junto a la otra como se muestra en la foto.

    - Agregamos el garbanzo precocido, el arroz, el manojo de yerbas de olor y sobre ellos la parte más pequeña de la rejilla que incluye la olla u otro aditamento que nos permita colocar cosas encima dejando pasar los jugos.

    - Vertemos la salsa que preparamos y el otro medio litro de agua.
  4. Acomodar la carne

    - Con suficiente sal de grano vamos a salar toda nuestra carne.

    - Vamos colocando la carne dentro de la olla y sobre la rejilla procurando intercalar con las hojas de aguacate. Al final doblamos las puntas de las pencas de maguey en forma de tapas que cubran toda nuestra carne.
  5. Programar la olla

    - Antes de tapar la olla colocamos un plástico o bolsa de nylon de tal forma que cubra todo el contenido.

    - Ponemos la tapa de presión y nos fijamos que la válvula esté cerrada (seal).

    - Prendemos la olla, elegimos la función de presión (pressure) en temperatura alta (hi) por una hora y media.
  6. Preparar la salsa picante

    - Mientras se cuece la barbacoa podemos ir preparando la salsa picante. En un comal o sartén tatemamos los jitomates, los chiles, la cebolla y el ajo y molemos todo con un poco de sal en la licuadora (no es necesario colar).
  7. Sacar y preparar

    - Terminada la hora y media de presión apagamos la olla, sacamos toda la presión poniendo la válvula en ventilar (vent) y esperamos que baje el pistón para poder abrir.

    - Abrimos, y separamos la carne del consomé
  8. Servir y disfrutar

    - Podemos deshebrar un poco la carne y acompañar con tortillas, cilantro y cebolla picada, la salsa picante que preparamos y el delicioso consomé. ¡Buen provecho!

As your experience and self-confidence expands, you will certainly find that you have a lot more all-natural control over your diet and also adjust your diet to your individual preferences gradually. Whether you want to offer a dish that uses fewer or more components or is a bit basically hot, you can make simple changes to attain this goal. Simply put, start making your dishes promptly. When it comes to fundamental cooking skills for novices you do not require to learn them but only if you understand some easy food preparation methods.

This isn't a total guide to fast and also easy lunch recipes however its excellent something to chew on. Ideally this will obtain your innovative juices moving so you can prepare delicious meals for your household without doing too many square meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Speedy Barbacoa de borrego estilo Hidalgo en la olla Ninja Foodi. Thanks so much for your time. I'm sure that you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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