Rosca de reyes norteña
Hey everyone, hope you're having an amazing day today. Today, we're going to make a distinctive dish, Rosca de reyes norteña. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Rosca de reyes norteña is one of the most popular of current trending meals in the world. It is enjoyed by millions daily. It's easy, it is fast, it tastes yummy. Rosca de reyes norteña is something that I've loved my whole life. They are nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Rosca de reyes norteña, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Rosca de reyes norteña delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Rosca de reyes norteña is 1 rosca. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Rosca de reyes norteña estimated approx 2 horas.
To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Rosca de reyes norteña using 23 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.
invencion mía basandome en una que probé hace años en día de reyes en el norte del país
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Rosca de reyes norteña:
- **MASA***
- 5 tazas harina
- 200 gramos mantequilla
- 1 sobre levadura de 11 gramos
- 4 huevos
- 8 yemas
- 1 lata leche condensada
- 1/2 cucharadita sal
- 1 cucharada esencia de vainilla o de azahar
- 3 monitos de plástico
- 1 huevo, para barnizar
- **RELLENO***
- 100 gramos coco rallado
- 100 gramos pasas
- 100 gramos nuez picada
- 50 gramos azúcar mascabado
- 2 cucharadas canela
- 3 cucharadas cajeta o dulce de leche para unir todo o mantequilla
- **ADORNO***
- tiras fruta seca o cubierta en
- 1 frasco cerezas
- corazones de nuez
- glaseado blanco elaborado con 1/2 taza de azúcar glass, un poco de agua y unas gotas de esencia de vainilla a hacer un glass espeso
Steps to make to make Rosca de reyes norteña
- Para hacer la MASA, activar la levadura en un vaso con agua tibia, azúcar y un poco de harina, reposar por 10 minutos a que espume y esponje.
aparte colocar la harina en un cuenco de batidora eléctrica, acomodar el gancho o la pala, encender y comenzar a batir a velocidad baja, agregar entonces la levadura activa, leche condensada, sal,
vainilla, huevos y yemas de 2 en 2, amasar por 5 minutos, si se siente reseca agregar un poco de leche normal, - Integrar la mantequilla suave en pedacitos poco a poco hasta que se integre a la masa por completo.
amasar a velocidad media por 10 minutos, hasta dejar una masa lisa y elástica, sacar el bol y colocar en otro untado con algo de aceite para que no se pegue, darle primera fermentación en un sitio cálido por 1 hora, o hasta que doble su volumen, dejándolatapada con un plástico de emplayar o papel aluminio. - Sacar la masa del bol, y colocarlo en una mesa limpia enharinada, darle una segunda amasada hasta que esta no se pegue a la mesa.
precalentar el horno a 180 grados centígrados. - Cortar en 2 porciones la masa, y con una formar una tira larga la cual luego se aplanara y se rellenara con los ingredientes del relleno previamente mezclado a mano o con una cuchara en un bol aparte, cerrar con cuidado la tira, sellando las orillas con un poco de huevo batido con un pincel colocar con cuidado en una charola con papel estrella o engrasada y enharinada.
- Cerrar la tira a formar un anillo pegando las orillas haciendo una punta plana que cubra la otra punta pegando todo con huevo.
barnizar la rosca con el huevo y decorar con la fruta, cerezas y las nueces, dar una segunda fermentación y hacer lo mismo con la otra mitad de la masa, usando lo que sobre del relleno. - Barnizar la rosca con el huevo y decorar con la fruta, cerezas y las nueces, dar una segunda fermentación y hacer lo mismo con la otra mitad de la masa, usando lo que sobre del relleno.
receta improvisada luego de probar rebanadas de esta deliciosa rosca que se venden en estados como Coahuila y Chihuahua, en temporada por supuesto.
As your experience and confidence expands, you will discover that you have extra natural control over your diet and adapt your diet plan to your individual preferences gradually. Whether you want to serve a recipe that makes use of less or even more ingredients or is a little more or less zesty, you can make straightforward changes to attain this goal. In other words, begin making your recipes on time. As for fundamental food preparation abilities for novices you don't need to learn them yet only if you master some simple food preparation strategies.
This isn't a full overview to fast as well as very easy lunch dishes but its excellent something to chew on. Ideally this will obtain your creative juices flowing so you can prepare delicious meals for your household without doing too many square meals on your trip.
So that is going to wrap it up for this special food Steps to Prepare Award-winning Rosca de reyes norteña. Thanks so much for reading. I am confident you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment